Kl. 18.30 en fredag ankom vi til campingpladsen i Friedrickstadt. Kontoret har åbent kl. 09.00 – 12.00 og 15.00 – 18.00 Der er ikke nogen bom for pladsen, så man kan frit køre ind og ud. Vi kunne ikke komme i kontakt med nogen ansvarlig, så vi slog bare lejr og anmeldte vores ankomst næste dags formiddag. Det var ok. Der kan købes internet på pladsen.
Faciliteterne er ikke noget at prale af, men min kone sagde, at vi godt kunne overleve det par dage, som vi ville være der. Vi slap da også levende hjem.
Campingpladsen ligger lavt og i læ bag en dæmning.
Fridrichstadt ligger ved udløbet af Treene floden hvor den løber ud i Vesterhavet. Byen kalder sig ''Lille Amsterdam''. Nok fordi den er gennemskåret af et par kanaler. Man kan sejle på kanalerne. Vi var på en kanalrundfart.
Byen er en lille hyggelig provinsby, med mange gamle huse. Husene har i mange tilfælde flotte udskåne yderdøre.
Grundstenen til byens første hus blev lagt i 1621 efter ordre fra hertug Frederik 3., der regerede i de gottorpske dele i Slesvig og Holsten. Hertugen ville midt under Trediveårskrigen skabe en stor handelsby efter merkantilistiske principper, der kunne konkurrere med storbyen Hamborg.*
Hans drøm gik aldrig i opfyldelse. Den var på danske hænder indtil den fatale krig i 1864.

*Wikipedia