pas

Der er mange ting man lige skal huske på. Glem ikke passet og det blå sygesikringsbevis. Medbring også bevis for rejseforsikring.
Man skal nu have EUs blå sygesikringsbevis ved rejser i udlandet. Det har ikke før været nødvendigt på ferierejser under en måned. Kortet gælder kun i fem år.

Hvis der er brugerbetaling i det land man kommer, så skal man betale selv. Kortet bestilles ved ens kommune. Fra nytår 2008 skal man selv betale for hjemrejse i tilfælde af sygdom. Dog ikke fra et andet nordisk land. Sørg for at have en rejseforsikring. Undersøg mulighederne hos dit forsikringsselskab!
Bilen skal  være kasko forsikret ved kørsel i udlandet.
Originale registreringsattester til bil og campingvogn og Tempo 100 godkendelse, attesten  skal medbringes.

Tyskland har indført miljøgebyr fra 1. januar 2008. Det betyder, at man skal købe en særlig mærkat på TÜV- prøvestation eller et DEKRA- værksted, for at køre i nogle af de største tyske byer. Mærkaten koster 5-10 euro og gælder i bilens levetid.
Original indregistreringsattest skal medbringes. Læs mere på: www.umwelt-plakette.de
Glem ikke at indkode numre på din mobil før afrejse, det kan være at et bortkommet dankort skal spærres (telf. 44 89 29 29), eller nummeret på Danmarks ambassade!
(Installer Google translate)
Der er fordele ved at kunne sprog. Ikke alle steder får man det optimale udbytte med en smule skole-engelsk. Faktisk er tysk det største sprog i Europa. Og folk i de latinske lande har lige så svært ved at lære engelsk, som vi har ved at lære fransk!
Og, så er høflighed en god ting! Man hilser, når man kommer ind i en butik eller på et kontor.

Hvis dit kørekort har en udløbsdato skal den tages bogstaveligt. Kortet skal fornyes.
Få hjælp, når det kniber.
Ved uheld/motorskade eller fastkørsel.
Hvis din bil er kaskoforsikret. Og det skal den være ved kørsel i udlandet.
Brug det røde kort på din mobiltelefon.
Download app fra SOS.eu
Appen fortæller automatisk hvor du er, så hjælpen kan finde dig.
I en række andre lande er der også forskellige gebyrer. Søg oplysning om stederne før afgang - og undgå bøder/kørselsforbud.
Brug DCU bogen.